top of page

Biografie

Anne-Greet Haars (1986) is ruim 12 jaar werkzaam als presentator, dagvoorzitter, hoofdredacteur en programmamaker voor radio, online en tv. Op dit moment presenteert zij de Formule 1 en Hoofdklasse Hockey bij Viaplay. Voor de Formule 1 is ze de host van het programma 'In de Slipstream', waarin ze samen met analisten elke maandag praat over het afgelopen raceweekend. Vanaf oktober presenteert ze ook de Sprint Shooutouts op zaterdag.  

 

Vanaf 2020 t/m 2022 presenteerde Anne-Greet het wekelijkse sportprogramma ‘BNR Sport’ op BNR Nieuwsradio. In dit live-programma (en tevens podcast) sprak Anne-Greet iedere week met topsporters, coaches en andere sportgrootheden de wereld binnen en buiten de sport.

 

Al vanaf jongs af aan is Anne-Greet bovenmatig nieuwsgierig. Tijdens haar schooltijd manifesteerde zij  haar nieuwsgierigheid op meerdere vlakken, maar tijdens haar studententijd kwam dit verder tot uiting. Met veel bevlogenheid werd zij voorzitter en presentator van Room for Discussion: een studenten interviewplatform van de Universiteit van Amsterdam. Opeens wist ze waar ze haar studie Politicologie en master Bedrijfskunde voor wilde inzetten: de media.

 

Ze vond haar plek bij BNR Nieuwsradio, waar ze verslaggever en eindredacteur werd. Ze werkte intensief samen met Humberto Tan en sportmarketeer Bob van Oosterhout. Samen reisden ze de wereld over om van meerdere grote sportevenementen (WK's, Olympische Spelen etc.) verslag te doen. 

Na deze enerverende tijd, maakte ze de overstap naar de televisiewereld en werd daar hoofdredacteur van ‘RTL Late Night’ met Humberto. Tevens heeft ze de hoofdredactie gedaan van het eerste seizoen van de talkshow ‘Beau’. Door jarenlang elke dag een live-programma te maken, weet ze alles van storytelling: welk verhaal wil je vertellen, en hoe breng je het over. Tevens gaf zij in de periode leiding aan een grote redactie, en nam zij verantwoordelijkheid voor dagelijkse beslissingen. 

 

Na de talkshows, verplaatste haar interesse van ‘lineaire’ televisie naar de streamingdiensten. Voor productiebedrijf Fremantle - een van de grootste producenten van Nederland - werd zij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en begeleiden van programma’s op Video-on-Demand.

 

Anne-Greet is een zeer ervaren, allround mediamaker, waardoor ze zowel achter als voor de schermen kan mee denken.

bottom of page